در اهمیت سئو تکنیکال همین بس که یک ایراد فنی کوچک ممکن است باعث شود محتواهای ارزشمند شما هیچ رتبه ای کسب نکنند یا مانع دیده شدن سایت شما توسط موتور جستجو شود. اولین نکته این است که شما بعنوان یک سئو کار یا یک مدیر سایت همه چیز را نمی دانید. احتمالا اولین عامل آن به سئو داخلی سایت شما بر می گردد. گزارشی جدیدی از شرکت گوگل به تازگی اذعان داشت که نقشه سایت دومین عامل مهم برای یافتن url ها توسط خزنده ی گوگل است. وقتی ساختار مسطح و لینک سازی داخلی دارید کار را برای خزنده ی گوگل 100% راحت تر کرده اید. مفاهیمی مثل خزنده ی گوگل و نحوه ی کار آن (Crawling)، ایندکس شدن، رندر کردن صفحات وب و ساختار کد نویسی سایت در این سئو فنی بررسی می شوند. آنها معمولاً وبسایتهای ویدیویی مثل YouTube، آپارات، فیلیمو، نماوا و… کلمات کلیدی وابسته به موقعیت مکانی رو از طریق ابزارهایی مثل گوگل ترندز شناسایی کنین. باید گفت که با همین ایده و روش ایجاد کلمه کلیدی اختصاصی، آن ها توانسته اند ترافیک چشمگیری را روانه وب سایتشان کنند. هنگامی که گوگل یا بینگ با همان مطالب منتشر شده در دو یا چند وب سایت مواجه می شوند ، سعی می کنند وب سایتهایی را منتشر کنند که اول آن را منتشر کردند.
با استفاده از لیست ایمیل خود میتوانید در هر زمان که می خواهید به مخاطبین خود دسترسی داشته باشید. ترافیک در ایام کرونا کمتر شد چرا که هر کس که به خیابان می آمد جریمه می شد و تردد ها ممنوع بود وهمین الان هم تردد ها ۵۰۰ هزار تومان و یک میلیون تومان جریمه دارد و همین الان در دورن شهر هم تردد در شب ها در بحث تردد شبانه ممنوع است. داشتن یک ساختار ثابت و عقلانی برای آدرس url به کاربر کمک می کند، بفهمد در کجای سایت قرار دارد. قطعا در مورد بهینه سازی ایمیلها و گرفتن ایمیل کاربران روشهای زیادی توضیح داده شده اما به این فکر کنید که کاربر باید خودش ایمیلش را در اختیار شما قرار دهد. لینک های داخلی به طور اتوماتیک به صفحات دسته بندی و زیر مجموعه های آنها اضافه می شود؛ یعنی همیشه یک مسیر برگشت برای کاربر وجود دارد تا در سایت گم نشود. الگوریتم رنک برین گوگل که از روشهای هوش مصنوعی استفاده می کند به ظرافت های مختص لغات در هر زبان توجه می کند. دقت کنید ممکن است حتی کامنت پست های شما و تعداد زیاد آنها منجر به ایجاد duplicate content بشود؛ چرا که هر صفحه ی کامنت محتوای پست اصلی را نیز به همراه دارد.
البته ثبت سایت در دایرکتوری های مرتبط نتیجه برعکس دارد و میتواند باعث افزایش رتبه شما شود. امیدواریم که پاسخ سوال (هر 1000 بازدید در یوتیوب چقدر درامد دارد) را گرفته باشید. مهم تر اینکه گوگل علاقه دارد بداند در نمای کلی تر از سایت شما، هر صفحه چه جایگاهی دارد. هر صفحه ای که محتوای تکراری دارد باید از تگ نو ایندکس استفاده کند یا محتوای یونیک جایگزین کند. این قسمت از سئو تکنیکال نیاز به آشنایی با گوگل سرچ کنسول دارد. همانطور که می بینید سرچ کنسول گوگل کمک بزرگی به سئو تکنیکال شماست. در بخش “coverage report” سرچ کنسول شما می توانید صفحاتی گوگل در ایندکس کامل آنها به مشکل خورده است را پیدا کنید. از بخش sitemaps در سرچ کنسول گوگل می توانید نقشه سایتی که گوگل استفاده می کند را مشاهده کنید. همچنین می توانید با گزینه اسکرین شات آن صفحه را از دید گوگل هم مشاهده کنید.
می توانید برای انجام سئو تکنیکال اقدام کنید. شما می توانید با ابزار url inspection tool در GSC از ایندکس شدن یا نشدن یک صفحه مطلع شوید. این از معدود دفعاتی است که دیدن یک هشدار قرمز رنگ ضرری ندارد. اما آنچه که باید بدانید این است که این روش ها پیشنهاد گوگل نیست و حتی اگر گوگل متوجه این اتفاق شود، قطعاً سایت ما را جریمه خواهد کرد. در حقیقت، خیلی از نتایجی که در صفحات میانی گوگل وجود دارند، به وسیله و کمک افراد باهوش و خلاقی نوشته شده اند که سایت خیلی خوبی را نیز طراحی کردند اما به دلیل این که مراحل کار طبق انتظار آن ها پیش نرفت، دست از تلاش کردن کشیدند. گفتنیست که این اعداد می توانند بسیار نزدیک حد بالا و پایین شوند ، اما اینکه به ۰ و ۱۰۰ برسند خیر ! گوگل برای اینکه بفهمد محتوای وبسایت شما چیست از URL های صفحه استفاده میکند. در این مطلب از سئو سامان قصد داریم راهنمای کامل سئو تکنیکال و مهم ترین بخش های آن را برای شما گردآوری کنیم تا هرچه سریعتر به آشنایی کلی با این مهم دست یابید.